8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:31

Fantezie cu ganache

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

 

reteta5

Fantezia cu ganache este un desert ușor, de ciocolată cu ganache.

Ingrediente:

  • 100 gr ciocolată 52% cacao,
  • 200 gr ciocolată albă,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 40 gr unt cu 84% grăsime,
  • 3 biscuiți oreo.

În bain-marie se topește ciocolata neagră și se ung formele care urmează a fi umplute cu ganache.

reteta1

Se dă la rece și se pregătește ganache-ul.

Tot la bain-marie se topește ciocolata albă împreună cu frișca. Ciocolata se dizolva în frișcă și se lasă la răcit. Se adaugă untul, care a fost ținut la temperatura camerei, și se bate până ce crește volumul și se transformă într-o cremă spumoasă. Chiar înainte de a se turna ganache-ul în formele de ciocolată, se adaugă biscuiții oreo sfărâmați. Se amestecă ușor cu o spatulă, doar din câteva mișcări.

reteta2

Se toarnă apoi în forme și se dă la rece.

reteta3

După ce ganache-ul s-a întărit, se acoperă cu ciocolată neagră topită și se dă iarăși la rece.

Opțional, pentru aromă, se poate adăuga în ganache și sirop de fructe.

reteta_fantezie

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa