6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:54

Familia unuia dintre muncitorii uciși la Onești cere Poliției 2.000.000 de Euro despăgubiri

Familia lui Silviu Iștoan, unul dintre muncitorii sechestrați și omorâți la Onești, pe data de 1 martie, cere două milioane se euro despăgubiri morale de la polițiștii implicați în operațiunea de salvare, de la conducerea Poliției Române și a Ministerului de Interne.

Fratele, cumnata și nepoții lui Silviu Iștoan s-au constituit părți civile în anchetă. Potrivit avocatului Adrian Cuculis fratele victimei cere 1.000.000 euro, cumnata, 500.000 euro, iar cei doi nepoți , câte 250 de mii de euro.

Pe 1 martie, Silviu Iștoande 38 de ani și Dan Patatu 55 de ani au fost sechestrați de Gheorghe Moroșan de 68 ani într-un apartament din Oneşti, după care a sunat la 112 anunțându-și intențiile criminale. Intervenția de salvare a polițiștilor a fost un eșec, cei doi bărbați fiind uciși în timp ce agenții de poliție și negociatorii erau la ușa apartamentului.

Familiile celor doi muncitori au acuzat polițiștii că au intervenit târziu. Până acum doar rudele lui Silviu Iștoan s-au constituit părți civile în anchetă.

„Clientul meu s-a gândit că ar putea dona o parte din acești bani chiar Poliției Române care s-a plâns, printre altele, că nu are echipament pentru astfel de intervenții, că nu are locuri speciale unde să se poată antrena pentru misiuni de acest gen. Astfel, poate s-ar evita tragedii ca aceasta de la Onești cauzată și de modul defectuos de acțiune al trupelor de intervenție”, a declarat avocatul Cuculis, potrivit EVZ.