3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:36
No menu items!

Familia unchiului liderului de la Phenian a fost executată din ordinul lui Kim Jong-Un

spot_img

 Jang Song-thaek

Toți membrii familiei unchiului liderului nord-coreean Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek, cel care a fost executat în luna decembrie, au fost executați la rândul lor, a anunțat duminică agenția sud-coreeană de presă Yonhap citând mai multe surse, relatează RIA Novosti.

“La ordinul liderului suprem al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, toți membrii familiei lui Jang Song-Thaek, inclusiv copii, au fost uciși” după ce au fost convocați la începutul lunii decembrie la Phenian, afirmă o sursă neprecizată citată de agenția sud-coreeană.

Conform unei alte surse, unii dintre aceștia ar fi fost împușcați în fața vecinilor. Cei care aveau la rândul lor legături de rudenie cu persoanele executate ar fi fost trimiși în lagăre de muncă din zone izolate ale țării.

Pe data de 13 decembrie, agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA a anunțat că generalul Jang Song-Thaek, unchiul și mentorul lui Kim Jong-Un și considerat ”numărul doi” în ierarhia regimului comunist de la Phenian, a fost executat după ce a fost condamnat la moarte de un tribunal militar, fiind acuzat de trădare și că ar fi pus la cale o lovitură de stat militară.

C.A.