22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 13:07
No menu items!

Familia princiară Grimaldi își reafirmă dezacordul față de filmul „Grace de Monaco”

spot_img

Nicole-Kidman

Familia princiară Grimaldi a publicat un comunicat în care își reafirmă dezacordul față de filmul „Grace de Monaco”, regizat de Olivier Dahan, informează lesoir.be.

Chiar înainte de prezentarea peliculei în deschiderea Festivalului de la Cannes, familia Grimaldi și-a exprimat încă o dată nemulțumirea față de conținutul lungmetrajului.

Încă de acum câteva luni familia princiară anunțase că proiectul se realizează împotriva voinței sale, poziție confirmată în noul comunicat. Albert, Stephanie și Caroline apreciază că „Grace de Monaco” este „o deturnare a istoriei de familie”. „Palatul princiar ține să reafirme că acest lungmetraj nu poate fi considerat nicidecum un film biografic. Trailerul fantezist confirmă caracterul de ficțiune al filmului, întărindu-ne convingerea lăsată de citirea scenariului că este o pagină de istorie a Principatului bazată pe referiri istorice și literare eronate și îndoielnice”, se arată în comunicat.

De asemenea, familia princiară subliniază faptul că „regizorul și producătorii au refuzat să ia în considerare numeroasele observații formulate de Palat, care ar fi putut duce la revizuirea totală a scenariului și a personajelor”. În concluzie, familia Grimaldi „nu dorește să fie asociată în niciun fel cu acest film, care nu reflectă deloc realitatea, și regretă că istoria sa a făcut obiectul unei deturnări în scop pur comercial”.

C.A.