14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:34
No menu items!

Familia primarului Oprescu, cel mai generos sponsor al acestuia în campania electorală

spot_img

Familia Oprescu, cel mai generos sponsor al primarului general în campania electorală

Afaceriștii din familia Oprescu au fost cei mai generoși sponsori ai primarului general în campania electorală a acestuia din 2012. Așa arată situația sponsorizărilor primite, în campanie, de primarul general al Capitalei, publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit documentelor oficiale, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit în campania pentru alegerile locale din 2012 donaţii în valoare de 746.600 de lei. Cel mai generos sponsor a fost chiar fiul acestuia, Sorin Mircea Oprescu, care i-a donat 61.000 de lei, din care 17.900 de lei pentru „spaţiu”.

De asemenea, Sorin Oprescu a mai obţinut 22.000 de lei de la fratele lui, Dorin Gelu Oprescu, și 10.000 de lei de la cumnata sa, Irina Oprescu.

Totodată, printre cei mai importanţi sponsori se numără Vlad Ulmanu – 40.000 de lei, George Ioan Samoilescu – 30.000 de lei şi Grigore Pascar – 29.000 de lei.

Același document arată că Oprescu a cheltuit în campania electorală 722.836 de lei, din care 380.215 de lei pentru publicitate în presă, radio, TV, 152.061 de lei pentru publicitate stradală, 131.440 de lei pe tipărituri şi alte materiale promoţionale şi 54.461 pentru sondaje, cercetare, consultanţă.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, fiul primarului general al Capitalei deține trei firme, într-una dintre acestea, Medical Prestige SRL – care derulează activități de asistență medicală specializată – fiind asociat chiar cu unchiul său, Dorin Gelu Oprescu, dar și cu Gizela Gallea, mama unuia dintre principalii sponsori ai lui Sorin Oprescu în campania electorală pentru prezidențiale din 2009.

Presa a relatat că, în ultimii ani, în asociere cu o altă societate a lui Cătălin Galea, Medical Prestige SRL ar fi derulat contracte importante cu spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

La rândul lui, fratele lui Oprescu, Dorin Gelu Oprescu este asociat, alături de soția sa, Irina Oprescu, în alte două companii. Una dintre acestea, Lifecare Service SRL, derulează activități de asistență spitalicească și sanatorială, iar cealaltă – Medical Consulting Center SRL – are ca principal domeniu de activitate „consultanță pentru afaceri și management”.

R.D.