15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:46
No menu items!

Fake news despre Liviu Dragnea: „Codul etic îl obligă să se retragă”. Dar liderul PSD nu a fost condamnat pentru corupție

spot_img

Adversarii lui Liviu Dragnea, atât cei din interiorul partidului, cât și cei din afară, au lansat pe piață o intoxicare menită să semene tensiune în interiorul PSD.

O informație falsă a fost pusă în circulație în spațiul public fiind propagată în mediul virtual – Liviu Dragnea a încălcat Codul etic al PSD, care prevede persoanele împotriva cărora s-a pronunțat o decizie judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție pierd sprijinul politic al PSD pentru ocuparea funcțiilor politice sau administrative. Din start se poate vedea că informația este eronată, știindu-se că Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru corupție, ci pentru instigare la abuz în serviciu, infracțiune care nu este prevăzută de Codul etic.

„Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a PSD, pentru ocuparea, în condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite dacă:

1. a) s-a început împotriva sa urmărirea penală; a fost trimis în judecată; s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență;

b) se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracțiune”.