3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:05
No menu items!

FADERE: România datorează 200 de milioane de euro unor spitale europene. Românii NU vor mai fi tratați

spot_img

Asociațiile de români din Europa cer Guvernului să achite creanțele, cele mai mari către unități medicale din Germania, Italia, Austria și Franța

spital

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere Guvernului României să plătească urgent datoria de peste 200 de milioane de euro la diverse spitale europene, atrăgând atenţia că bolnavii români nu vor mai fi trataţi în unităţile medicale din Europa.

FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) cere Guvernului României să-şi plătească urgent datoriile către spitalele ţărilor europene. În caz contrar, spitalele din Europa nu vor mai efectua nicio intervenţie pentru bolnavii români care merg în străinătate să se trateze folosind cardul european.

FADERE
comunicat de presă

Federaţia arată că tot mai mulţi români cu afecţiuni grave sau boli care nu pot fi tratate în România aleg să fie operaţi în străinătate datorită tratamentelor mult mai eficiente accesând Formularul European C112 (introdus din 2007).

“Din cauza datoriei pe care România o are către unele spitale europene, acestea nu vor să mai efectueze intervenţii chirurgicale sau tratamente până ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a României nu virează suma care acoperă costurile acestora. Potrivit CNAS, România are o datorie de peste 200 de milioane de euro, cu cele mai multe restanţe în Germania, Italia, Austria şi Franţa”, se mai arată în comunicatul FADERE.

Lucian Mera