2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 15:33
No menu items!

Facebook, Tesla şi Paypal investesc într-o companie care vrea să creeze un creier artificial

spot_img

inteligenta artificiala

Fondatorul Facebook – Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz – unul dintre co-fondatorii Facebook, fondatorul Paypal – Peter Thiel, Elon Musk de la Tesla Motors şi actorul Ashton Kutcher sunt printre cei care vor investi în Vicarious, o companie din San Francisco care are în plan crearea unui creier artificial, care să funcţioneze asemănător cu un creier uman, informează Daily Mail.

Vicarious intențioează să alcătuiască un software care “gândeşte şi învaţă ca un om”, care va avea la bază un program ce reproduce funcţionarea neurocortexului cerebral, anume regiunea creierului responsabilă de limbaj, mişcare, gândire, percepţie senzorială şi localizare spaţială.

“Prima tehnologie dezvoltată de noi este un sistem de percepţie vizuală care interpretează conţinutul fotografiilor şi al videoclipurilor într-un mod asemănător cu cel al gândirii umane. În spatele acestei tehnologii se află un nou concept de programare, numită Reţea Corticală Recursivă”, informează site-ul Vicarious.

Un purtător de cuvânt al Facebook a afirmat că Mark Zuckenberg a investit în Vicarious, personal. Zuckenberg, Musk şi Kutcher au investit împreună aproximativ 40 de milioane de dolari în acest proiect, scrie Wall Street Journal.

“Vicarious ne aduce mai aproape de un viitor în care computerele percep, îşi imaginează şi gândesc asemenea oamenilor”, a declarat Peter Thiel.

Compania din San Francisco a anunţat în octombrie 2013 că a dezvoltat un algoritm care rezolvă codurile Captcha, cea mai larg utilizată metodă de a testa capacitatea unei maşinării de a raţiona ca o persoană, acestea fiind utilizate pe internet pentru a nu lasă roboţii să introducă informaţii în mod abuziv pe site-uri.

C.A.