9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:45
No menu items!

Facebook propune membrilor săi revizuirea parametrilor de confidențialitate

spot_img

Compania a evocat în iunie această schimbare a criteriilor de confidențialitate

facebook-500x281

Facebook a propus joi utilizatorilor ei să-și revizuiască setările de confidențialitate pentru a-i ajuta să controleze mai bine ceea ce aceștia partajează sau publică pe rețeaua socială.

Un dinozaur albastru îi ghidează prin acești parametri multipli aplicați pe informațiile lor personale sau partajate.

„Știm cât de important este să controlați ce anume partajați și cu cine”, arată Paddy Underwood de la Facebook pe un blog.

Compania a evocat în iunie această schimbare a criteriilor de confidențialitate, după ce a fost criticată când a anunțat că va folosi informațiile despre site-urile vizitate de membrii ei pentru a pune reclame mai bune în fața ochilor lor. Dar, potrivit Facebook, utilizatorii pot regla setările de confidențialitate pentru a dezactiva această nouă funcție.

Facebook, care numără peste un miliard de utilizatori, este în mod repetat dată în judecată pentru incapacitatea de a proteja suficient datele membrilor ei de aplicații terțe sau anunțuri publicitare, amintește AFP.

Rețeaua a convenit cu guvernul Statelor Unite să realizeze un audit asupra modului în care păstrează datele personale ale utilizatorilor săi.

C.A.