34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:07
No menu items!

Facebook pentru iOS începe să asculte ce se întâmplă în jurul vostru

spot_img

 Facebook construiește un set de opţiuni noi, care pot recunoaște seriale și melodii

 casti

O simplă actualizare a statusul de pe Facebook a devenit o activitate din ce în ce mai elaborată. O poză şi o frază descriptivă nu mai sunt de mult timp suficiente, notează playtech.ro.

Acum puteţi introduce modul în care vă simţiţi sau activitatea exactă pe care o întreprindeţi în momentul în care aţi realizat respectiva postare. Totodată, partea de ,,Fellings” va beneficia de un update important care, în prima etapă, va fi introdus doar în aplicaţia de iOS a popularului site de socializare.

Tot pentru o simplă actualizare de status, Facebook va folosi microfonul iDevice-ului pentru a afla ce muzică ascultaţi sau ce serial TV urmăriţi. Practic, întregul set de opţiuni noi este construit în jurul unei tehnologii similare cu Shazam. Dacă percepeţi acest update ca pe o problemă majoră de securitate, trebuie să luaţi în calcul faptul că e opţională. Dacă veţi fi tentaţi să încercaţi totuşi aşa ceva, nu veţi fi dezamăgiţi. Recunoaşte seriale şi muzică de la peste 160 de posturi. În plus, funcţionează la fel de bine pentru evenimente transmise în direct, gen meciuri de fotbal.

Ca mod de funcţionare, la momentul fiecărei actualizări de status, aplicaţia Facebook va încerca să recunoască ce se întâmplă lângă voi. Dacă identifică o melodie sau show TV, respectiva informaţia va fi introdusă în textul unei postări. Dacă nu o doriţi acolo, apăsaţi pe un X micuţ din dreptul ei şi aceasta va fi eliminată.

Dacă vor fi recunoscute melodii, prietenii de pe Facebook vor avea opţiunea să asculte selecţii de 30 de secunde din acele melodii. Momentan, funcţia descrisă mai sus va fi disponibilă doar pentru utilizatorii din SUA, cu promisiunea unei expansiuni globale ce va avea loc cât mai curând.

C.A.