25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 20:38
No menu items!

Facebook cosmetizează fluxul foto de pe mobile

spot_img

Facebook a făcut acest update direct pe servere, aplicațiile de iOS și Android fiind neafectate

 facebook

Aplicaţiile Facebook pentru iOS și Android au primit o actualizare a modului în care sunt afişate imaginile din albumul foto, ele urmând să obțină mai mult spaţiu pe ecran în funcţie de popularitatea lor, măsurată folosind numărul de „like-uri” şi comentarii. Astfel, cele mai apreciate imagini vor fi mai mari în listă decât cele care au stârnit mai puţină interacţiune, notează go4it.ro.

O funcţie similară numită Highlight a fost adăugată în urmă cu un an pentru varianta web a reţelei de socializare, însă imaginile puteau fi redimensionate în listă direct de utilizator. Probabil că nu foarte mulţi au ales să îşi organizeze albumele foto în acest fel, iar Facebook a decis să realizeze sortarea automat. Deşi imaginile populare sunt redimensionate momentan doar pe aplicaţia mobilă, nu ar fi ieşit din comun să vedem tranziţia acestei funcţii şi în interfaţa web.

Acelaşi update a adăugat acum tabul Uploads, care prezintă toate imaginile în ordine invers cronologică, pentru a evita sortarea automată Facebook bazată pe ordinea albumelor. Cât despre albume, acestea au imagini de previzualizare (thumbnail-uri) mai mari.

Facebook a făcut acest update direct pe servere, aplicațiile de iOS și Android fiind neafectate, astfel încât nu va trebui să descărcaţi noi versiuni de Facebook din AppStore şi Google Play. Noile albume şi fluxuri foto vor apărea automat.

C.A.