13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:37

Facebook caută metode noi de conectare la Internet pentru zone defavorizate

spot_img

 internet

Facebook a creat o echipă de specialişti în diverse domenii, care are ca scop găsirea unor metode noi de conectare la Internet pentru cei din ţările sărace sau din zone izolate, potrivit go4it.ro.

Denumită Connectivity Lab, echipa face parte din iniţiativa Internet.org, lansată de Mark Zuckerberg anul trecut împreună cu mai multe companii importante din domeniul IT. Ce implicați în acest proiect analizează posibilitatea folosirii unor avioane fără pilot (drone) pentru transmiterea semnalului.

Metodele de conectare la Internet pentru zonele fără acoperire diferă în funcţie de densitatea de locuitori. În zonele mai puţin locuite, soluţia este folosirea sateliţilor. Aceştia ar trebui să ofere o acoperire bună şi o lăţime de bandă decentă. În zonele mai populate pot fi folosite dronele. Aceste drone ar putea zbura la o altitudine de 20.000 m, fără oprire, pe perioade foarte lungi de timp, fiind alimentate cu energie solară. Transmisia semnalului ar trebui să se facă într-un mod nou. Cei de la Connectivity Lab vor să folosească lasere, care pot fi orientate foarte precis către un punct şi vor asigura o lăţime de bandă mare.

C.A.