Facebook atacat de hackerii de la LizardSquad. Probleme și pentru Instagram UPDATE/FOTO

Atacul a avut loc în jurul orei 08.40, ora României. Rețele de socializare au putut fi accesate în jurul orei 09.10

atac_facebook

Rețeaua de socializare FACEBOOK nu a funcţionat, marţi dimineaţă, timp de aproximativ 30 de minute, conturile neputând fi accesate de utilizatori.

Atacul asupra Facebook, dar și asupra altor rețele de socializare s-a produs în jurul orei 08.40, ora României și a fost revendicat pe Tweeter de grupul de hackeri LizardSquad. Facebook a putut fi accesat în jurul orei 09.10, iar administratorii rețelei au negat existența unui atac.

“Mulți oameni au avut dificultăți la accesarea Facebook și Instagram. Acest lucru nu a fost rezultatul unui atac al unor terți, ci s-a produs după introducerea unei schimbări care a afectat sistemele noastre de configurare”, au precizat administratorii Facebook într-o declarație de presă.

LizardSquad a avertizat de asemenea, pe Twitter, că “mai multe (atacuri) urmează să vină” și că grupul se află la originea atacului de luni asupra site-ului companiei Malaysia Airlines.

Vizitatorii care au accesat luni dimineață site-ul companiei amintite au putut vedea mesaje precum “LizardSquad va domina” și “404 – Plane Not Found”, dar și o imagine cu o șopârlă purtând joben și monoclu. Sub fotografia trucată se putea citi “Atac de Lizard Squad – Califatul Cibernetic Oficial”.

Ultima dată când reţeaua de socializare Facebook a întâmpinat probleme a fost în septembrie 2014.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, are în prezent 1,3 miliarde de utilizatori.

Potrivit site-ului abcnews.com, şi reţeaua Instagram se confruntă cu probleme tehnice marți dimineaţă.

NICIUN COMENTARIU