9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:25

Facebook și-a îmbunătățit motorul de căutare internă

spot_img

Aceste modificări vor fi aplicate, începând cu această săptămână, pentru utilizatorii americani

 facebook-500x281

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat luni îmbunătățirea caracteristicilor motorului său de căutare internă, ce va permite utilizatorilor rețelei să găsească mai ușor mesajele publicate în trecut de prietenii lor, scrie AFP.

Facebook a prezentat la începutul anului 2013 instrumentul „Graph Search”, care contrar unui motor de căutare clasic, nu caută direct pe internet, ci numai în cadrul rețelei de socializare. „Graph Search” respectă criteriile de confidențialitate privind publicarea și permite găsirea doar a postărilor publice.

Modalitățile de căutare au fost la început limitate (să-i găsești, de exemplu, pe prietenii care trăiesc la New York), însă Facebook a promis o extindere a serviciului.

„Cu o căutare rapidă veți putea revedea spre exemplu videoclipul amuzant de la primirea diplomei, un articol dintr-un cotidian pe care ați vrut să îl citiți sau fotografii de nuntă ale prietenilor voștri de vara trecută”, anunță Facebook.

Aceste modificări vor fi aplicate, începând cu această săptămână, pentru utilizatorii americani ai Facebook de pe calculator sau Iphone.