28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 12:09
No menu items!

Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român

spot_img

Fabrica de zahăr din Luduș, scoasă la vânzare de o companie franceză, va fi cumpărată de statul roman, a anunțat, joi, prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

„Guvernul României deblochează situația fabricii de zahăr de la Luduș prin cumpărarea acesteia și începerea producției de zahăr în parteneriat cu fermierii”, a declarat Mara Togănel.

„În următoarea perioadă, va avea loc inventarierea bunurilor, a activelor, demararea auditurilor necesare și elaborarea documentelor pentru cumpărarea fabricii de zahăr de către stat, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii. Mă bucură această veste și angajamentul ferm luat de Guvernul Ciucă pentru a sprijini fermierii mureșeni și a salva o componentă importantă a sectorului agricol din județul Mureș”, a mai transmis prefectul.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut o întâlnire oficială cu managementul companiei Tereos România, la sediul ministerului, în contextul mandatului primit de la Guvern privind negocierile pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş, continuarea activităţii de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă şi, implicit, păstrarea locurilor de muncă ale salariaţilor din fabrică.

În cazul închiderii, aproape 150 de angajați ai fabricii, dar şi 350 de fermieri care cultivau sfecla de zahăr, riscau să rămână fără locuri de muncă.

                                                                                                                    Adina Silav