27.3 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 19:08
No menu items!

Fabrică de haine contrafăcute, descoperită în București

spot_img

O fabrică unde haine de calitate îndoielnică erau inscripţionate cu mărci cunoscute a fost descoperită în Sectorul 2 al Capitalei. Surse judiciare susțin că articolele de îmbrăcăminte ar fi fost vândute în mai multe centre comerciale din Bucureşti, dar şi online.

Potrivit poliţiştilor, hainele erau aduse din Turcia, depozitate în Sectorul 2, iar ulterior erau duse la fabrica din oraşul Pantelimon, unde erau inscripţionate cu mărci cunoscute. Patru persoane au fost puse sub învinuire de anchetatori pentru punere în circulaţie a mărfurilor contrafăcute.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov au precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că anchetatorii au făcut percheziţii, vineri, la un imobil din Oraşul Pantelimon, unde au descoperit o fabrică clandestină de îmbrăcăminte, şi la un depozit din sectorul 2, Bucureşti, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripţionate dar şi inscripţionate cu diferite mărci cunoscute, potrivit IPJ Ilfov..

„Poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la cele două locaţii, peste 3000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute respectiv, treninguri, veste, pantaloni, cămăşi, geci, peste 27.500 de etichete cu mărci cunoscute, aproximativ 6400 cheiţe de fermoar inscripţionate cu o marcă renumită, peste 4500 de abţibilduri inscripţionate cu însemnele unor mărci, precum şi aparatura şi materialele utilizate în activitatea infracţională”, se arată în comunicat. 

„Din cercetări a reieşit faptul că membrii grupării ar fi adus din Turcia articolele de îmbracăminte neinscripţionate la depozitul din Bucureşti, de unde hainele ar fi fost transferate şi inscripţionate cu mărci cunoscute la fabrica clandestină din Oraşul Pantelimon.Ulterior marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din Bucureşti cât şi din ţară, precum şi în mediul online.Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 500.000 de euro”, au mai explicat polițiștii.