25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:32
No menu items!

Fabrica de contracte pentru firma familiei liderului PNL Gorj Dan Vîlceanu (PRESA)

spot_img

Complexul Energetic Oltenia a fost și continuă să fie o vacă de muls pentru firmele de partid, una dintre acestea fiind controlată de familia deputatului PNL de Gorj Dan Vîlceanu, scriu jurnaliștii de la Jurnalul.ro.

Jurnalul.ro a studiat atât declarațiile de avere și de interese ale liderului liberalilor locali, cât și baza de date a SICAP, descoperind că afacerile pe care SC Trefo SRL, compania deținută și administrată de mama politicianului, Elisabeta Vîlceanu, le-a încheiat cu Complexul Energetic Oltenia au avut loc inclusiv în perioada stărilor de urgență și de alertă, ba chiar au fost semnate și anul acesta, după instalarea la Palatul Victoria a noului Guvern de Coaliție.

Potrivit jurnaliștilor Jurnalul.ro, conform unei declarații de interese depusă în 29 decembrie 2020 de Dan Vîlceanu, vicepreședinte PNL la nivel național, compania mamei sale ar fi încheiat alte patru contracte cu Complexul Energetic Oltenia, derulate, la rândul lor, până în ianuarie și aprilie 2020, în valoare totală de 139.515,4 lei fără TVA.
Numai că, din baza de date a SICAP, lucrurile stau mult mai nuanțat. Din aprilie 2019, până în februarie 2021, SC Trefo SRL a fost implicată în zeci de acorduri-cadru având ca beneficiar Complexul Energetic Oltenia.

Numai în nouă dintre acestea, valoarea totală a contractelor parafate se ridică la 30.187.266,9 lei cu TVA inclusă.

Firma mamei lui Vîlceanu a furnizat complexului bare și palete de acoperire, blindaje de colț durificate, blindaje carcasă, materiale pentru confecționarea blindajelor, tablă, piese de schimb pentru mori de cărbune, servicii de reparații și dispecerizare a temporizatoarelor, cupe sau piese de uzură. Cele mai proaspete contracte subsecvente au fost încheiate pe 11 ianuarie, 11 februarie, 15 februarie și 23 februarie 2021

Mai multe detalii pe Jurnalul.ro