1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:12
No menu items!

Fabrica de aluminiu de la Filipeștii de Pădure, inaugurată după 26 de luni de la demararea proiectului

spot_img

Fabrica de aluminiu de la Filipeștii de Pădure, inaugurată după 26 de luni de la demararea proiectului

Producătorul de sisteme de aluminiu Alumil Rom Industry SA a finalizat construcția fabricii de prelucrare a aluminiului de la Filipeștii de Pădure, după o investiție de 6,8 milioane de euro. Proiectul a creat 45 de noi locuri de muncă.

Proiectul ”Investiție eco eficientă și inovativă într-o fabrică modernă de prelucrare a aluminiului” a demarat în urmă cu 26 de luni și a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea productivității societății Alumil Rom Industry SA, prin crearea unei unități moderne, eco-eficiente de producere și prelucrare a profilelor de aluminiu în județul Prahova, comuna Filipeștii de Pădure. Obiectivele specifice vizează creșteri semnificative ale cifrei de afaceri și exporturilor societății, precum și crearea a 45 de noi locuri de muncă în zonă”, se arată într-un comunicat al companiei.

 Din bugetul total al proiectului, de 6,8 milioane de euro, 1,35 milioane de euro a fost finanțarea nerambursabilă prin POSCCE. Proiectul a avut o durată de implementare de 26 de luni și a constat în construcția clădirii halei industriale și a corpului de birouri, precum și achiziția de utilaje și echipamente de ultimă generație.

Principalele echipamente achiziționate prin proiect au fost o linie de producție profile cu barieră termică, o instalație de vopsire electrostatică pentru imitație lemn, o instalație de vopsire orizontală în câmp electrostatic, o stație de epurare, un sistem de alimentare și ridicare a peleților, poduri rulante și un sistem automat de depozitare pe rafturi.

Alumil Rom Industry face parte din grupul Alumil din Grecia, care controlează 55,9% din capitalul companiei. Preşedintele CA, Michail Sotiriou, deţine 23,95% din acţiuni. Anul trecut, compania a înregistrat un profit net de 3,18 milioane de lei, în scădere cu 20,5% față de 2011. Numărul de salariați a scăzut și el de la 171 de angajați la 167.

Cosmina Croitoru