37.1 C
București
joi, 20 iunie 2024 - 17:43
No menu items!

Fabrică ilegală de vin, descoperită de poliţişti. Peste 30 de tone de vin, confiscate

spot_img

Șapte persoane din Constanța au fost prinse în flagrant în timp ce produceau şi ambalau vin contrafăcut

vinuri

O fabrică ilegală de vin a fost descoperită de poliţişti în comuna constănţeană Mihai Viteazu, în urma a 44 de percheziţii făcute în opt judeţe şi în Bucureşti. Șapte persoane au fost prinse în flagrant în timp ce produceau şi ambalau vin contrafăcut.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, peste 200 de poliţişti, cu sprijinul tehnic şi informativ al Direcţiei Informaţii şi Protecţie Internă, au făcut, joi, 44 de percheziţii în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Olt, Maramureş, Iaşi şi Vrancea şi în Bucureşti, sub coordonarea Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Percheziţiile au vizat sedii şi puncte de lucru ale mai multor agenţi economici, dar şi persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul producerii şi comercializării de produse accizabile, potrivit Mediafax.

În timpul descinderilor, într-o societate comercială din comuna Mihai Viteazu din judeţul Constanţa, au fost prinse în flagrant şapte persoane care produceau, ambalau şi etichetau recipiente cu vin contrafăcut, în vederea comercializării.

Astfel, oamenii legii au indisponibilizat peste 30 de tone de vin contrafăcut şi au ridicat înscrisuri, evidenţă contabilă, extracontabilă, tehnică IT, etichete inscripţionate cu diferite mărci de vin, un autoturism, o armă letală şi una neletală.

De asemenea, anchetatorii au descoperit că societatea respectivă era branşată ilegal la reţeaua electrică, persoanele găsite la faţa locului neavând contracte de muncă.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa şi poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 de ani şi 48 de ani şi a unei femei de 46 de ani, toţi din Tulcea, care în perioada 2013 – 2014, au produs ilegal vin, în societatea din Mihai Viteazu, pe care ulterior l-au vândut atât în judeţ, cât şi în alte localităţi din ţară.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi accizelor este de peste 50.000 de lei.

Cele patru persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru evaziune fiscală. Ele vor fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

D.M.