-2.3 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:36
No menu items!

Fabrică ilegală de mezeluri, descoperită în Capitală

spot_img

mezeluri

O fabrică de mezeluri care funcţiona ilegal în Bucureşti a fost descoperită, miercuri, de ofiţeri ai Direcţiei de Investigarea Fraudelor din cadrul IGPR, în urma unui control care i-a vizat pe comercianţii de fructe şi produse congelate din București şi din şase judeţe.

Oficiali ai Poliției au precizat că fabrica a fost descoperită în Sectorul 1 al Capitalei. Aceasta funcţiona, conform anchetatorilor, complet ilegal, iar autorităţile verifică dacă mezelurile produse au ajuns în supermarketuri şi dacă au fost inscripţionate cu brandurile unor firme cunoscute.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că fabrica respectivă a funcţionat, iniţial, în condiţii legale, până când administratorul a subînchiriat-o unei alte societăţi comerciale. Noii administratori ar fi continuat, însă, să producă mezeluri în mod ilegal.

Fabrica de mezeluri a fost descoperită în timpul unei acţiuni pentru care au fost mobilizați peste 100 de poliţişti pentru verificarea achiziţiilor intracomunitare de legume – fructe şi produse congelate, în mai multe complexe comerciale din judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj.

Potrivit Poliţiei Române, într-o singură oră, în zona Capitalei au fost indisponibilizate peste 10 tone de mărfuri şi au fost aplicate amenzi de peste 100.000.000 de lei.

R.D.