29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 11:30

Fără Aqua Parc în Parcul Tineretului

spot_img

Fără Aqua Parc în Parcul Tineretului
foto: ecomagazin.ro

Autorizaţia de construire pentru complexul Aqua Parc care ar fi urmat să fie realizat în Parcul Tineretului, pe o suprafaţă de 53.000 de metri pătraţi, a fost anulată irevocabil de magistrații Curții de Apel Bucureşti, în urma unei acţiuni depuse de Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul”.

Pe 13 septembrie 2011, Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” a cerut în instanţă anularea autorizaţiei de construire pentru complexul Aqua Parc. Motivul invocat de reprezentanţii asociaţiei a fost acela că Aqua Parc urma să fie realizat pe 53.000 de metri pătraţi, peste jumătate din suprafaţă urmând să fie acoperită cu piscine, restaurante şi parcări auto, cu încălcarea interdicţiei legale de construire pe spaţiul verde.

Investiţia era, conform autorizaţiei de construire, de 30,5 milioane de lei, au mai spus reprezentanţii asociaţiei. În acest sens, investitorul a contractat un împrumut bancar în vederea finanţării proiectului, pierderile suferite fiind de ordinul câtorva sute de mii de euro. Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” încurajează investitorul să se îndrepte în justiţie pentru recuperarea pagubei împotriva tuturor emitenţilor actelor ilegale. “Numai aşa se poate stopa atitudinea iresponsabilă a primăriilor din Bucureşti în eliberarea actelor necesare investiţiilor imobiliare. Numai aşa se poate crea un cadru investiţional corect în Bucureşti”, au precizat, luni, reprezentanţii Asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul”, într-un comunicat de presă.

R.D.