10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:21

Fă Doino ceva

spot_img

Andi Topala

  • Andi Topală

Mi-aduc aminte de o ședință de guvern de acum o lună, când Ponta se răstea la reprezentantul Ministerului Justiției (în locul absentului Robert Cazanciuc, aflat la Bruxelles) amenințându-l cu pierderea locului de muncă dacă nu concepe repede o ordonanță de urgență pentru suspendarea exportului de material lemnos. Ce vremuri, domn’le! Pfiii, ce atitudine tranșantă a avut premierul! Bravos. Atât de tranșantă încât problema se tranșează abia la toamnă. Dacă se mai tranșează.

Păi aflu cu stupoare de la ministrul mediului că îi așteptăm pe deputați să se întoarcă din vacanță. Să se reia votul pe suspendarea exportului. De unde Guvernul a plănuit și a calculat că votul se va da până la sfârșitul acestei luni (care tocmai se încheie) pentru ca suspendarea să se aplice până la toamnă, abia când începe culesul viilor mai vedem dacă se mai suspendă ceva. Până atunci o mai pica și Guvernul, s-o mai răsturna și majoritatea parlamentară. Și atunci să vezi probleme adevărate, nu fleacul ăsta cu exportul de lemne. Dă-le-ncolo de lemne, că are țara păduri, scaunele din Parlament sunt mai importante. Și alea de la Guvern. Că-s făcute din lemn, nu?

Și uite așa mi-o aduc aminte pe DEPUTATA „Fă” Doina Pană care își smulgea cămașa de pe ea susținând protejarea pădurilor, adică a resurselor naturale ale României, așa cum prevede Constituția. Păi ce facem doamna deputată, nu trebuia să vă trageți colegii de mânecă să votați mai repede? Acuma ce faceți, cumva bagajele pentru vreun concediu prin munții împăduriți din Austria? Doamna deputată, bag seamă că vă place cu despăduririle, ca să vină inundațiile și să vă plimbați cu barca.

… Și încă mai adie printre copacii rămași încă în pământ ecourile scandalului-monstru privind monopolul deținut de compania austriacă Holzindustrie Schweighofer pe tăierea și exportarea lemnului. Apropo de Schweighofer, scandalul ăsta îmi aduce aminte de sloganul lui Klaus Iohannis din campanie – „Lege, nu hoție/Fapte, nu vorbărie”. Se potrivește, nu?

Oricum, avem și o consolare – dacă păduri nu prea vom mai avea, măcar rămânem cu uscăturile. Din politică

Articolul precedentAMENZI mai mari pentru șoferi, de miercuri
Articolul următorShakshuka