10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 17:58

E&Y: Siguranţa, în topul riscurilor din industria de petrol şi gaze

spot_img

E&Y: Siguranţa, în topul riscurilor din industria de petrol şi gaze

Siguranţa şi problemele de mediu sunt cele mai mari riscuri de gestionat pentru companiile de petrol şi gaze, potrivit unui raport publicat miercuri de compania de consultanță Ernst & Young, realizat pe baza răspunsurilor date de directorii executivi din această industrie.

De altfel, principala dezbatere din România și Uniunea Europeană referitoare la accesarea rezervelor de gaze de șist se referă la riscurile privind siguranța mediului.

Top 10 arată astfel:

  1. Riscuri pentru sănătate, siguranţă şi pentru mediu; respectarea normelor.
  2. Volatilitatea preţurilor; managementul investițiilor pe termen lung, ținând cont de potențialul unei volatilități extreme a prețurilor.
  3. Accesul la rezervele de petrol şi gaze şi la pieţe.
  4. Creșterile prețurilor și inflația.
  5. Politicile energetice nesigure.
  6. Degradarea mediului fiscal.
  7. Deficitul de capital uman (lipsa unor abilități, îmbătrânirea).
  8. Competiția din partea noilor tehnologii și surselor alternative.
  9. Securitatea IT (atacuri cibernetice sau furt cibernetic de proprietate intelectuală).
  10. Amploarea și complexitatea tot mai mari ale proiectelor.

Industria de petrol şi gaze se află într-o etapă de concentrare intensă asupra siguranţei, pregătirii pentru gestionarea mai bună a riscurilor de mediu şi diminuării acestora. Având în vedere politica de responsabilitate socială corporativă, provocările economice şi presiunile de reglementare, a devenit din ce în ce mai evident că gestionarea acestor riscuri este esenţială pentru sustenabilitatea pe termen lung a companiilor”, potrivit unui comunicat de presă.

În topul oportunităţilor, pe primul loc se află cererea în creştere de pe pieţele emergente. Creşterea continuă a economiilor emergente ale lumii va impulsiona cererea pentru energie în aceste ţări şi va creşte oportunităţile pentru extinderea companiilor din sectorul de petrol şi gaze în aceste pieţe, se arată în raport.

Vlad Bârleanu

foto: ngoilgas.com