9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:26

Exportul românesc de vin și băuturi alcoolice spre Marea Britanie a crescut, anul trecut, cu peste 40%

spot_img

Exportul românesc de vin și băuturi alcoolice spre Marea Britanie a crescut, anul trecut, cu peste 40%

Exportul românesc de vinuri și băuturi alcoolice în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a înregistrat un volum de 3,7 milioane de euro anul trecut, în creștere cu 40,7% față de 2011, arată datele Ministerului Economiei.

Potrivit instituției, ritmul de creștere a exportului de vinuri românești s-a menținut și în primele două luni ale acestui an, când s-a înregistrat un avans de 35% față de perioada similară a anului trecut. 16 producători români de vinuri au luat parte, în perioada 20-22 mai, la târgul ”London International Wine Fair – Distil 2013”, ediția a 33-a.

În pavilionul românesc au fost prezenți Agricola Stirbey, Alcovin, AMB Wine Company, Crama Ceptura, Crama Girboiu, Cramele Recas, Davino Productie, Domeniile Sahateni, Domeniul Coroanei Segarcea, Halewood Romania, Jidvei, Petro Vaselo, Senator Wine, Vincon Vrancea, Viticola Corcova si Wine Princess.

Producătorii români, pe lângă soiurile de vinuri internaționale, au promovat și soiuri originale românești, cum sunt Feteasca Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Sarba și Tămâioasa Românească.

Târgul la care au luat parte producătorii români este unul dintre cele mai importante târguri specializate la nivel mondial din domeniul industriei viticole. Ediția din acest an a reunit mari producători de vinuri din întreaga lume, precum Franța, Italia, Germania, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Portugalia, Spania, SUA, având peste 500 de expozanți din 33 de țări, din care 17 cu pavilioane nationale.

Cosmina Croitoru