18.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 6:52
No menu items!

VIDEO. Explozii puternice la Tiraspol. Au fost vizate două antene care transmiteau posturi de radio din Rusia

spot_img

Două explozii au fost înregistrate, marți dimineață, în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol, potrivit publicației locale NovostiPMR. Exploziile ar fi provocat deteriorarea a două antene de telecomunicații care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Rusia.

Prima explozie a avut loc la ora 6.40, iar cea de-a doua la 7.05, potrivit Ministerului de Interne de la Tiraspol.

Nu a fost înregistrată nici o victimă umană, dar ambele antene de mare putere au fost scoase din uz.

Centrul „Maiak” a fost construit la sfârșitul anilor 60. Antena are circa 100 de metri și este capabilă să transmită unde la distanțe foarte mari. Aceasta se rotește în jurul axei sale.

Și luni a fost raportată o explozie în Transnistria, la sediul Consiliului de Securitate din Tiraspol, fără a fi înregistrate victime. Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că ar fi vorba despre o provocare a Rusiei pentru încălzi conflictul înghețat din Transnistria.

Regiunea Transnistriei s-a separat de Chișinău după căderea Uniunii Sovietice, are propria monedă și propriile instituții, iar teritoriul are o populație de aproximativ jumătate de milion de persoane. Zona este dependentă de Rusia care are desfășurate trupe militare pe teritoriul regiunii separatiste pro-rusă.

                                                                                                                   Adina Silav