28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:47
No menu items!

Explozii puternice în orașul ucrainean Nikolaev

spot_img

Orașul ucrainean Nikolaev a fost zguduit, sâmbătă dimineața, de puternice explozii, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Nikolaev, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.

„Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Nikolaev, Oleksandr Senkevich, pe canalul său de Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent informațiile.

Explozii puternice și nori de fum au fost raportate sâmbătă dimineața și la Harkov.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind „teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.