23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 6:58

Explozii la o uzină de procesare a gazelor din Florida. Zeci de persoane dispărute

spot_img

Explozii la o uzină de procesare a gazelor din Florida. Zeci de persoane dispărute

O serie de explozii a avut loc la o instalaţie de gaze în ţinutul Lake (Florida),cel puţin zece persoane fiind date dispărute, provocând răniţi şi evacuarea locuitorilor pe o rază de cel puţin 1,5 kilometri, au anunţat autorităţile, citate de Orlando Sentinel în ediţia online de marţi.

Douăzeci şi patru de persoane lucrau în schimbul de noapte la uzina Blue Rhino din Tavares când s-au produs exploziile în jurul orei locale 23.00 (6.00, ora României). Mai multe mii de rezervoare de gaz propan au explodat la această unitate, unde există nu mai puţin de 53.000 de cilindri de propan, aruncând acoperişul, a declarat Gary Borders, şeriful ţinutului Lake.

Canalul de televiziune local WTSP relatase iniţial că toţi cei 24 de muncitori au fost daţi dispăruţi în urma deflagraţiilor.

Potrivit martorilor, dinspre combinat s-au auzit mai multe explozii, a căror undă de şoc a fost simţită la o distanţă de cel puţin un kilometru. Unii au spus că au văzut un incendiu şi o coloană uriaşă de fum înălţându-se spre cer.

Cinci elicoptere au aterizat la Institutul pentru Siguranţă Publică LakeTech, potrivit publicaţiei. Ele au transportat pacienţi la Centrul Medical Regional Lakeland, Centrul Medical St. Joseph din Ocala, Centrul Medical Regional din Orlando şi Spitalul General Tampa.

Un drum a fost închis pe o porţiune de 5-6 kilometri, la est de instalaţie.

 

C.I.