16.1 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 4:31

Explozii la o uzină chimică din Texas. Zeci de persoane au murit, iar mai multe sute sunt rănite – UPDATE

spot_img

Explozii la o uzină chimică din Texas. Zeci de persoane au murit, iar mai julte sute sunt rănite

 

O puternică explozie s-a produs miercuri seara la o uzină de îngrăşăminte în apropiere de Waco (Texas, sudul SUA), în urma căreia au murit zeci de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite.

 Autorităţile nu au furnizat niciun bilanţ oficial cu privire la numărul de victime.

Explozia, aparent precedată de un incendiu la uzina de îngrășăminte chimice, s-a produs în jurul orei locale 20.00 (joi, ora 4.00, ora României cu puţin înainte de ora locală 20h00 (01h00 GMT joi) la combinatul West Ferilizer din oraşul West, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager.  Acesta nu a putut preciza originea deflagraţiei, dar a declarat că la început a luat foc un rezervor cu amoniac anhidru, iar când pompierii au fost chemaţi să stingă focul s-a produs explozia, după cum a relatat CNN.

 “A fost ca şi cum o bombă nucleară a explodat”, a apreciatprimarul oraşului West, Tommy Muska.

Câteva zeci de case au fost avariate de explozia și incendiul care i-a urmat. Flăcările au atins 30 de metri înălțime. Cel mai afectat a fost un azil de bătrâni care s-a dărâmat.

 Autorităţile se tem de o nouă explozie, la un alt rezervor al combinatului, situat în apropiere de West, o localitate cu 2.500 de persoane, a căror evacuare a început, potrivit CNN.

UPDATE

Printre victime se numără șase pomieri, doi paramedici și un polițist, iar zeci de persoane se află prinse sub dărâmături.

C.I.

Articolul precedentPrunele râvnite
Articolul următor“Doamna de Fier” a fost incinerată