12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:16

Explozii la o conductă de ţiţei. Mai multe case au fost afectate

spot_img

pompieri_incendiu

Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au precizat că deflagraţiile au avut loc în trei sate, în timpul unor lucrări la conductă, şi că au fost afectate 11 case, fără a fi înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat că exploziile au avut loc în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei. Potrivit acestuia, conducta subterană de ţiţei a cedat în mai multe zone şi au avut loc mai multe explozii, simultan, pe teritoriul a trei sate din comuna Urecheşti: Slobozia, Corniţel şi Urecheşti.

Reprezentantul ISU a precizat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime.

La rândul său, viceprimarul comunei Urecheşti, Vasile Dumbrăveanu, a declarat că, în urma exploziei, au fost afectate 11 case, una dintre ele fiind avariată în proporţie de 50 – 60 la sută.

Viceprimarul a spus că în prezent se aşteaptă sosirea unei comisii de la Bacău, care să facă o evaluare a pagubelor produse în urma exploziei, urmând ca proprietarii locuinţelor să fie despăgubiţi de firma căreia îi aparţine conducta.

R.D.