11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:51
No menu items!

Explozie puternică în Marea Neagră: Ucraina a distrus o navă rusească care transporta drone iraniene

spot_img

Forţele aeriene ucrainene au anunţat marţi că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul, notează Agerpres, care citează AFP.

„Marea navă de debarcare Novocerkassk” a fost „distrusă” de piloţii forţelor aeriene, au anunţat acestea pe mesageria Telegram.

„Oamenii spun că transporta Shahed”, drone explozive iraniene, folosite masiv de Rusia împotriva Ucrainei, a adăugat sursa.

Armata nu a precizat locaţia loviturii, dar comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, a transmis o înregistrare video care arată o explozie urmată de flăcări la baza navală rusă Feodosia, situată la Marea Neagră în Peninsula Crimeea ocupată.

Şeful „Republicii Crimeea”, Serghei Aksionov, a confirmat că a avut loc un atac la Feodosia.

„Un atac inamic a fost efectuat în sectorul Feodosia. Sectorul portului este izolat”, a declarat responsabilul rus pe Telegram, asigurând că „detonaţia s-a încheiat” şi că „focul este ţinut sub control”.

Aksionov nu a precizat natura pagubelor, dar a subliniat că „locuitorii mai multor case” urmau să fie „evacuaţi”.

Ucraina efectuează frecvent lovituri în Crimeea, vizând în special dispozitivul militar rus. În aprilie 2022, a trimis la fund crucişătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

D.Constantin