UPDATE Explozie puternică în apropierea unei baze militare din Ankara: Bilanțul a urcat la 18 morți și 45 de răniți

O explozie puternică, provocată cel mai probabil de un vehicul-capcană, a avut loc miercuri seară în capitala Turciei, Ankara, în apropierea unei baze militare. Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte zece au fost rănite în atentat.

Explozia produsă miercuri seară în oraşul turc Ankara a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, anunţă armata turcă.

Un vehicul încărcat cu explozibil s-a apropiat de autocare militare oprite la un semafor, în centrul oraşului Ankara.

Atentatul a avut loc în apropierea sediului Statului Major general al armatei turce, nu departe de Guvernul şi Parlamentul Turciei.

Premierul turc Ahmet Davutoglu și-a anulat vizita la Bruxelles după  explozia violentă, a informat un oficial de la cabinetul premierului.

La rândul său, ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, a condamnat pe rețeaua Twitter ceea ce el a numit ‘atacul terorist’ de la Ankara.

În urma exploziei, guvernul turc a decis să impună o interdicție temporară și parțială asupra transmisiunilor de la locul incidentului. Interdicția se referă la imaginile de la locul deflagrației și informațiile neoficiale difuzate de mass-media.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autorităților de la Ankara.

 

 

NICIUN COMENTARIU