16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:06
No menu items!

Explozie la un cămin de bătrâni din Timișoara. Un bărbat a aprins o țigară lângă o butelie cu oxigen

spot_img

O explozie s-a produs, duminică, la un cămin de bătrâni din Timișoara. Incidentul a fost provocat de un bătrân care a aprins o țigară lângă un aparat de oxigen.

Potrivit ISU Timiș, pompierii au fost sesizați despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen la un cămin de bătrâni din Timișoara.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B, o ambulanță SMURD tip C cu 1 ofițer si 10 subofițeri. Pompierii au constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienți. Unul dintre ei, un bătrân de 80 de ani, care respira cu ajutorul unui aparat conectat la butelie, și-a îndepărtat masca de oxigen și a aprins o țigară, moment în care s-a produs deflagrația.

Bărbatul a suferit arsuri de gradul 2 si 3 în zona feței și posibile arsuri ale căilor respiratorii. A fost intubat și transportat la UPU, la Spitalul Județean Timișoara.

Fortele de intervenție au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului 2 al construcției și au ventilat toate încăperile.

                                                                                                                 Adina Silav