29.9 C
București
joi, 16 septembrie 2021 - 19:33

Explozie la o clinică de boli infecţioase. O infirmieră a fost rănită

spot_img

Deflagrația s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, susțin autoritățile

pompieri

O infirmieră care încerca să aprindă focul într-o sobă dintr-un salon al Clinicii de Boli Infecţioase II din Târgu Mureş a fost rănită uşor, duminică seară, în urma unei explozii produse de la o acumulare de gaz. Cei patru pacienţi din încăpere au evacuaţi şi mutaţi într-un alt salon.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş au anunţat că o persoană a fost rănită uşor, duminică seară, în jurul orei 22.30, în urma unei explozii care nu a fost urmată de incendiu, produsă la Clinica de Boli Infecţioase II din Târgu Mureş. Potrivit oficialilor ISU, deflagraţia a avut loc în momentul în care o infiermieră a vrut să facă focul la o sobă de teracotă pe gaz dintr-un salon în care se aflau patru pacienţi.

Explozia s-a produs la o sobă de teracotă, pe gaz, dintr-un salon cu patru pacienţi, în momentul în care o infirmieră a vrut să aprindă focul. Cauza o reprezintă o acumulare de gaz, care nu a fost mare, şi o manevră greşită. Robinetul de gaz fusese atins accidental de cineva şi s-a produs acea acumulare de gaz care a generat explozia. Infirmiera are un hematon, fiind atinsă de materiale din sobă şi lovită la cap.

Cristian Mureşan
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș

R.D.