17.9 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 6:59

Explozie la Șotânga: trei adulți și doi copii mici, în stare gravă

spot_img

Șoc și groază în comuna dâmboviţeană Şotânga. Cinci persoane au ajuns, duminică seară, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în urma unei explozii produse în locuinţa acestora. Trei adulţi şi doi copii, au fost răniți grav, fiind transportați la spital, iar locuința, distrusă în totalitate

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, deflagrația a fost urmată de incendiu puternic, dar flăcările au fost stinse de către pompierii militari din Târgovişte.

Este vorba despre un trei victime adulte: soţ, soţie, bunică şi doi copii de opt luni şi 4 patru ani. Toţi sunt în stare gravă, cu arsuri pe corp, în diferite proporţii. Mama şi copiii au fost transportaţi la spital cu salvarea Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, iar bunica şi tatăl copiilor cu o ambulanţă SMURD.

După primele constatări medicale s-a constatat că bărbatul, soţia acestuia şi copilul de opt luni au arsuri pe 70 – 90 la sută din suprafaţa corpului, bunica, pe 20 la sută, în timp ce copilul de patru ani, pe 40-50 la sută, dar sunt însă estimări preliminare. Pompierii militari dâmboviţeni încearcă să stabilească împrejurările în care a avut loc explozia, imobilul fiind racordat la reţeaua de gaz metan, dar având şi aragaz cu butelie. D.M.