29.9 C
București
joi, 16 septembrie 2021 - 19:19

Explozie într-un bloc din Tecuci

spot_img

O explozie a unei butelii, urmată de un incendiu, s-a produs, sâmbătă, la etajul al III-lea al unui bloc din municipiul Tecuci (județul Galați). Proprietarul, un bărbat de 65 ani, a fost salvat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați și dus de urgență la Spitalul Municipal Tecuci.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, maior Eugen Chiriță, a precizat că bărbatul are arsuri pe jumătate din suprafața corpului.

Potrivit lui Chiriță, explozia și incendiul nu au afectat celelalte apartamente din blocul în care a avut loc deflagrația, motiv pentru care nu s-a impus evacuarea celorlalți locatari. Totuși, a fost informat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a trimite o echipă care să verifice dacă structura de rezistență a blocului a fost afectată.

Poliția a deschis o anchetă privind cauzele producerii exploziei, deoarece există suspiciunea că victima ar fi încercat să se sinucidă, atâta vreme cât – spun reprezentanții ISU – butelia se afla în mijlocul camerei, deconectată de la aragaz, în momentul exploziei.

R.D.