-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:21
No menu items!

EXPLOZIE într-un bloc din Suceava: patru locatari, intoxicați cu monoxid de carbon

spot_img

Zece locatari au fost evacuați de pompieri pe scara mecanică din blocul cuprins de flăcări

pompieri

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, într-un bloc din municipiul Suceava. Pompierii au salvat cu scara mecanică zece locatari şi au acordat primul-ajutor pentru patru locatari intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au precizat că o explozie urmată de un incendiu s-a produs duminică dimineaţă, într-o garsonieră situată la al doilea etaj al unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava, iar pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD sub coordonarea primului-adjunct al inspectorului şef, colonelul Dan Hoffman.

La sosirea pompierilor, incendiul era puternic, fiind degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice, iar din această cauză mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor. Pentru acestea, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice, fiind salvaţi zece locatari, din care trei copii, în timp ce locatarii de la parter şi de la primul etaj, aproximativ 15 persoane, au reuşit să iasă din clădire înaintea sosirii pompierilor.

Pe timpul intervenţiei, echipajele de pe ambulanţele sosite la fața locului au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane, care au prezentat simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon, iar trei dintre acestea, un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Incendiul a fost lichidat la ora 4.50, după aproape patru ore de intervenţie.

În incendiu, au ars mobilierul, articole textile şi obiecte de uz casnic, aflate în interiorul garsonierei, s-au degradat uşile de la intrarea în locuinţele de pe palierul etajului al doilea, tâmplăria din lemn a unui balcon, tâmplărie din PVC, geamuri termopan, zugrăveala pereţilor, dar şi alte bunuri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a precizat că respectiva locuinţă nu era racordată la reţeaua de gaze naturale, iar proprietarul nu era acasă. “O comisie mixtă formată din poliţişti şi pompieri face cercetări pentru stabilirea cauzei acestui incendiu“, a spus Găleată.

R.D.