7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:33
No menu items!

EXPLOZIE într-o fabrică din Bulgaria: 15 persoane au murit. UPDATE

spot_img

Camerele termice nu au detectat eventuali supravieţuitori

explozie

> UPDATE

Treisprezece bărbaţi şi două femei au murit miercuri în explozia accidentală produsă într-o fabrică de explozibil din nord-vestul Bulgariei, la Gorni Lom, a anunţat joi directorul Apărării civile, Nikolai Nikolov, citat de AFP.

Originea accidentului este probabil o eroare umană. Explozia a fost atât de puternică încât s-a format un crater. Nu am putut vedea nici urmă de om“, a adăugat el, într-o conferinţă de presă, la finalul unei întâlniri cu apropiaţii victimelor.

O explozie accidentală produsă, miercuri după-amiaza, într-o fabrică de explozivi din nord-vestul Bulgariei s-a soldat cu mai mulţi morţi, potrivit presei bulgare. Camerele termice nu au descoperit eventuali supravieţuitori la locul exploziei, unde se aflau cel puţin 15 persoane, a anunţat, joi, apărarea civilă, potrivit AFP.

Nu este nici un semn de viaţă la locul exploziei“, în localitatea Gorni Lom, a declarat, pentru postul de radio public, directorul apărării civile, Nikolai Nikolov.

Camere termice verifică locul tragediei, dar a fost detectată doar prezenţa unui animal“, a adăugat secretarul general din cadrul Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov. “Fabrica este distrusă“, a precizat el.

La rândul său, ministrul pentru Afaceri Sociale, Iordan Hristoskov, a declarat că 15 persoane, dintre care 12 muncitori şi trei şefi, se aflau în fabrică în momentul accidentului.

Postul de televiziune bTV a anunţat că cel puţin 20 de persoane sunt date dispărute.

Explozia s-a produs în timp ce mai multe mine greceşti erau în curs de distrugere.

Trei muncitori care se aflau la poarta fabricii au fost răniţi, a anunţat spitalul regional din Montana, oraş aflat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgară.

Ultima explozie a fost înregistrată în jurul orei 19.00 GMT (22.00, ora României), astfel că accesul echipelor de intervenţie la locul tragediei ar urma să fie permis începând de joi seară.

Mai multe “încălcări ale disciplinei” au fost constatate în urmă cu două săptămâni în fabrica particulară din localitatea Gorni Lom, din regiunea Vidin, potrivit ministrului pentru Afaceri Sociale.

Aproximativ 150 de persoane erau angajate la fabrica situată într-una dintre cele mai defavorizate regiuni din Bulgaria, considerată cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Explozii s-au produs în 2007 şi 2010 în această fabrică şi s-au soldat cu şase morţi în total.

D.M.