5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:03
No menu items!

Explozie în Atena. O bombă a explodat în fața birourilor Federației Elene de Afaceri

spot_img

O bombă a explodat în fața birourilor Federației Elene de Afaceri din centrul Atenei la începutul zilei de marti, spargând ferestre dar fără să provoace răniți, au anunțat surse din poliția greacă, informează Agerpres.

Atacurile împotriva băncilor, politicienilor, jurnaliștilor și oamenilor de afaceri nu sunt ieșite din comun în Grecia care are o lungă istorie de violență politică și s-a împotmolit în cea mai gravă criză economică din ultimele decenii.

Explozia de marți, despre care poliția crede că a fost pusă la cale de grupuri de gherilă interne, este primul astfel de atac de la venirea la putere a prim-ministrului de stânga Alexis Tsipras în ianuarie.
   
Dispozitivul, declanșat de un cronometru și plasat într-un rucsac lângă intrarea în birourile Federatiei Elene de Afaceri, s-a produs în jurul orei 3.30 (1.30 GMT). Un apelant anonim a avertizat un ziar înainte cu aproximativ 30 de minute, a declarat un oficial din politie.

Martori au văzut sticla de la ferestrele sparte răspândită pe stradă într-una dintre cele mai aglomerate părți din centrul Atenei, foarte aproape de parlament în Piața Syntagma și unde se află de asemenea multe cafenele, bănci și magazine.

Atacurile cu bombe artizanale și sticle incendiare au escaladat în Grecia din 2010, când țara a adoptat primele măsuri impopulare de austeritate cum ar fi creșterile de taxe, tăierile de salarii și pensii în schimbul unor planuri de salvare de multi-miliarde de euro de la Uniunea Europeana și FMI.