10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:41

Explozia de la Petromidia. Numărul victimelor a crescut. O persoană a murit, iar cinci au fost rănite

spot_img

Numărul victimelor după explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, a ajuns la șase. Un bărbat, care fusese dat dispărut, a fost găsit mort, iar alte  cinci persoane au suferit răni, una având arsuri pe 45% din corp.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat, vineri după-amiază, că persoana care fusese dată dispărută a fost găsită decedată.

Este vorba despre un bărbat, care se afla în echipă cu ceilalți muncitori răniți de suflul exploziei. El a fost găsit de echipele de intervenție care sunt la fața locului.

Până la această oră, cinci persoane sunt rănite. Două dintre ele, care au arsuri, vor fi aduse la Spitalul Floreasca din București.

Reprezentanții Grupului KMG International au precizat că cele cinci persoane rănite se află deocamdată pentru îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța.

“Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite. În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, menționează Grupului KMG International. 

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, în jurul orei 12.30, la Rafinăria Petromidia din Năvodari în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM).

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.