joi, 25 februarie 2021 - 6:59

Expertiză confirmată oficial: Fostul ministru Doina Pană a fost otrăvit!

Fostul ministru al apelor și pădurilor, Doina Pană de la PSD, a fost otrăvit cu mercur, arată expertizele INML și ale Institutului Național de Endocrinologie C. I. Parhon, anunță Antena3.

Doina Pană a fost ministru în cursul anului 2018, când s-a și produc otrăvirea. Din cauza problemelor de sănătate grave care au urmat, Doina Pană și-a dat demisia din funcția de ministru, apoi a făcut plângere la poliție pentru verificarea analizelor pe care le făcuse. Ancheta a fost preluată ulterior de DIICOT, care a început urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Documentele medicale depusă de Doina Pană la dosar arătau că femeia avea, în organism, o o cantitate dublă de mercur.

“Am făcut analizele pentru inimă, deci eu aveam pe EKG modificări cu iminenţă de infarct în permanenţă. E adevărat că, din puncte de vedere ecografic sau la probe de efort sau… inima nu era atât de bolnavă încât să justifice modificările alea, dar la ora aia nimeni nu se aştepta că e o agresiune externă. Decât în momentul când dispărând concentraţia de mercur, inima a început să-şi revină (…) Am făcut tratamentul pentru eliminare, când a scăzut sub doza critică, ca procent, că l-am oprit pentru că e un tratament foarte dur şi elimini şi ce-i bun din tine. De atunci fac nişte alternative, dar lucrurile sunt bune în sensul că inima şi-a revenit complet, mi-au dispărut toate modificările de pe EKG, dar la nivel de ţesuturi durează ani până se elimină”, a declarat Doina Pană.

Ea a mai susținut, pe parcursul anchetei, că faptele ar putea avea legătură cu măsurile dure pe care le-a luat, ca ministru, în privința tăierilor ilegale de păduri.

Odată finalizată expertiza specialiștilor legiști, DIICOT poate merge mai departe cu ancheta pentru a-i identifica pe cei care ar fi comis otrăvirea.

M. Nedelcu