16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:44

Expert: Ungaria, următoarea țintă a Statului Islamic

spot_img

Membrii afiliați ai reţelei teroriste Stat Islamic pot comite un atentat pe teritoriul Ungariei, ținând cont de recentele ameninţări la adresa statelor UE.

Un atac terorist pe teritoriul ungar este iminent, avertizează expertul belgian Pieter Van Ostaeyen, într-un interviu acordat cotidianului ungar Nepszabadsag. „Este posibil ca Ungaria să se expună riscului unui atac terorist”, a declarat Pieter Van Ostaeyen, expert în problemele din Orientul Mijlociu. „Reţeaua europeană a organizaţiei teroriste Stat Islamic a rămas intactă chiar şi după arestările făcute în urma atentatelor de la Paris şi Bruxelles”, precizează specialistul.

Ungaria contribuie cu 120 de militari la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează operaţiuni contra reţelei teroriste Stat Islamic, aminteşte cotidianul ungar Nepszabadsag, citat de MTI.

„Nicio ţară implicată în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic nu se poate simţi în siguranţă; de aceea, ameninţările adresate Ungariei şi Portugaliei trebuie luate în serios. Ambele ţări ar putea fi vizate de atacuri teroriste”, atrage atenţia Van Ostaeyen.

Stat Islamic a ameninţat recent că va comite noi atentate în Statele Unite şi în ţări europene, menţionând Ungaria şi Portugalia. Premierul ungar, Viktor Orban, a anunţat că tratează cu seriozitate ameninţările. Organizaţia fundamentalistă sunnită a avertizat că atentatele comise pe 22 martie în Bruxelles, soldate cu 32 de morţi, sunt doar începutul unei serii de atacuri în Europa şi în Statele Unite. „Acum au fost atentate la Bruxelles. Mâine, ar putea fi Portugalia şi Ungaria”, este mesajul recent lansat de SI.

Emanuel Stan