16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:43
No menu items!

Expert rus în fabricarea de arme, acuzat de FSB de înaltă trădare. A fost închis în centrul de detenție pentru deținuți politic

spot_img

Anchetatori FSB l-au acuzat pe cetăţeanul rus Dmitri Kicea, adjunct al şefului laboratorului de testare al fabricii de arme Promtechnologia din Moscova, care produce puşti de vânătoare şi sportive sub marca ORSIS, de înaltă trădare de stat în favoarea unor ţări străine, relatează TASS, citată de News.ro.

Oficiali din cadrul forţelor de ordine au declarat sâmbătă pentru TASS că tribunalul din Moscova l-a trimis deja pe acuzat, care a fost arestat la Moscova, în centrul de detenţie preventivă al FSB Lefortovo, unde continuă să fie achetat. În acest centru celebru, în perioada KGB, erau închişi deţinuţii politic. Tot aici este încarcerat şi jurnalistul american Evan Gershkovich, care este arestat pentru spionaj, oficial pentru interesul arătat tot pentru o fabrică de armament, dar din oraşul Ekaterinburg. 

Kicea riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare.

Uzina Promtechnologia a început producţia industrială de puşti de vânătoare şi sportive în capitala rusă sub marca ORSIS în martie 2011, potrivit site-ului oficial al companiei. Compania deţine toate licenţele şi permisele necesare pentru producţia de arme de calibru mic. În plus, compania desfăşoară activităţi de cercetare şi dezvoltare în domeniul dezvoltării şi modernizării sistemelor moderne de arme de înaltă precizie şi cooperează cu specialişti din cadrul institutelor de cercetare şi şcolilor tehnice superioare din Rusia în domeniul prelucrării metalelor, ştiinţei materialelor, dezvoltării şi proiectării armelor de calibru mic, precizează TASS.