8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:43
No menu items!

Expert: Români, încotro vă îndreptaţi?

spot_img

România ar putea înregistra, în 2013, o creştere economică de 1,5%, dar potenţialul este de 4-5%, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Alexis Karklins Marchay, partener Emerging Markets Center Co-Leader Ernst&Young EMEIA.

Expertul susține că este convins că anul viitor economia românească va crește  cu 1,5%, dar există poteniţal de creştere de 4-5%. El adaugă că nu este clar, însă, care direcția spre care vrea să meargă țara: pe transporturi, infrastructură, industria telecomunicațiilor sau pe construcția de drumur

”La capitolul competitivitate, România se află pe poziţia 55 din 82 de ţări analizate, în timp ce în clasamentul inovaţiei globale ocupă locul 52 din 141 de state. Când compari un clasament cu altul, observi că apare un trend. Indexul de globalizare este foarte valoros pentru România, adică gradul de conectare la restul lumii. În această ierarhie, România stă destul de bine, locul 32, dar sub Bulgaria, care ocupă locul 28. În clasamentul privind percepţia corupţiei, România este pe locul 75, la egalitate cu China şi sub Brazilia. Concluzia mea este că în domeniul competitivităţii, România stă bine, undeva la mijlocul clasamentului mondial”, a spus reprezentantul Ernst&Young.

Portalul de afaceri Doingbusiness.ro, în parteneriat cu compania de consultanţă şi audit Ernst&Young România organizează, joi, conferinţa de lansare a publicaţiei ‘Major Companies in Romania’, un concept unic pe piaţa autohtonă a publicaţiilor de afaceri.

Evenimentul se concentrează pe identificarea modului în care cele mai mari companii pot contribui la dezvoltarea unei economii naţionale sustenabile.