20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 4:41

Expert Forum: Guvernul Cîțu a mărit, la această rectificare bugetară, subvențiile pentru partide politice. Măsura nu a fost prevăzută în proiectul public

spot_img

Premierul Florin Cîțu a decis, la rectificarea aprobată pe 7 septembrie de Guvern, să dea bani în plus partidelor politice, deși în proiectul public dinainte de ședința de Guvern nu apărea această modificare. Suma este de 90 de milioane de lei, arată Expert Forum.

La unele apariții publice, Florin Cîțu se lăuda că va tăia subvențiile acordate partidelor politice. 

La finalul ședinței de Guvern de marți, 7 septembrie, a explicat că acordarea sumei de 90 de milioane de lei pentru partidele politice a fost în urma unei solicitări a Autorității Electorale Permanente (AEP):

„A fost o solicitare de la AEP pentru a avea aceeași sumă ca anul trecut la subvenția partidelor, nu mai mare, nu mai mică, suma a fost aprobată“, a spus Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de marți.

Conform organizației nonguvernamentale Expert Forum, prin bugetul din 2021 se alocaseră deja 162 de milioane de lei, iar cu cele 90 de milioane de la rectificare, se ajunge la 252 de milioane de lei. Este cea mai mare subvenție încasată de la bugetul de stat de partidele politice.

Astfel, mai multe organizații protestează față de ”creșterea nejustificată a sumelor alocate pentru subvențiile partidelor politice” și cer revocarea acestei suplimentări, precizează Expert Forum

M. Nedelcu