23.9 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:33
No menu items!

Experimentul lui Viorel Cataramă: s-a infectat voluntar cu SARS-CoV-2. A fost părăsit de soție și s-a ales cu dosar penal

spot_img

Viorel Cataramă s-a dus, marți, în Bărbulești, Ialomița, sub pretextul unui ajutor umanitar și i-a îmbrățișat pe localnici ca să se îmbolnăvească de COVID-19.  Parchetul a deschis, vineri, un dosar penal pe numele său, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Soția acestuia, medic, susține că politicianul încearcă să demonstreze că omenirea a exagerat cu măsurile de prevenire a extinderii virusului și că România suferă mai mult din cauza restricțiilor care au blocat economia. 

„În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19”, a anunțat, vineri, Ministerul Public.

Soția politicianului, medic de profesie, a explicat, marți, într-o postare pe Facebook motivele pentru care a ales să se despartă de soțul său, care a ales să se pună pe el și familia sa în pericol în scopul unui experiment inacceptabil. Viorel Cataramă are 65 de ani și este președintele Partidul Dreapta Liberală. În comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, Viorel Cataramă s-a dus marți să împartă măști de protecție și să se infecteze cu SARS-Cov-2 există un focar cu cel puțin 70 de persoane diagnosticate oficial.

„ÎNTRE MEDIC ȘI SOȚIE, LE ALEG PE AMÂNDOUĂ!, a scris medicul Adina Alberts,
Dar pe rând, pentru următoarea perioadă. Și nu mi-e ușor.
De zece ani merg braț la braț cu un om puternic.
Eu, Adina Alberts sunt medic. El, Viorel Cataramă este economist. Împreună suntem o familie unită, dar separat suntem produsul profesional al multor ani investiți în domeniile pe care ni le-am ales. Eu cu convingerile, motivațiile și aspirațiile proprii.
El cu certitudinile și deciziile lui.
În orice familie există divergențe de opinie. Și consider că trebuie să avem înțelegere față de partener, să încercam să respectăm voința acestuia chiar dacă suntem total împotriva demersului ales.
Ați auzit probabil că Viorel Cataramă dorește să se infecteze cu COVID-19 pentru a arăta tuturor că „am făcut din țânțar, armăsar”. Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente. Ca medic, am văzut coronavirusul ca o amenințare asupra oamenilor – pe care am jurat să-i protejez și să-i ajut. Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca o amenințare asupra economiei. Și vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant. Așa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Știu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă și de fiică. O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetița noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus. Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească „marea foamete” cu brațele deschise l-a făcut să ia această decizie. Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății.”