8.7 C
București
miercuri, 21 februarie 2024 - 0:41
No menu items!

Experții ruși și elvețieni confirmă cauzele „nenaturale” ale morții lui Arafat; Israelul este principalul şi unicul suspect de asasinarea lui Yasser Arafat

spot_img

 Yasser-Arafat

Expertiza rămășițelor pământești ale primului președinte al Autorității Naționale Palestiniene (ANP), realizată de specialiști elvețieni și ruși, confirmă faptul că liderul palestinian Yasser Arafat nu a murit din cauze naturale, a declarat vineri, șeful comisiei de anchetă palestiniană Tawfiq Tiraoui, care a desemnat Israelul drept „principalul şi unicul suspect de asasinarea” liderului istoric Palestinian, informează RIA Novosti.

Rapoartele experților din Elveția și Rusia au confirmat concluziile trase de organele de anchetă palestiniene. În primul rând, Abu Ammar (numele de luptător al lui Arafat) nu a murit de bătrânețe. Apoi, Abu Ammar nu a murit din cauza unei boli. În al treilea rând, el nu a murit din cauze naturale

Președintele comisiei de anchetă palestiniene, Tawfiq Tiraoui

„Israelul este primul, principalul și unicul suspect în cazul asasinării lui Yasser Arafat”, a afirmat Tiraoui, în cadrul conferinței de presă la Ramallah.Comisia pe care o conduce se bazează pe concluziile rapoartelor medicale elvețiene și ruse, a mai precizat el.

Rapoarte au la bază probe biologice prelevate la 27 noiembrie 2012 de la rămășițele pământești ale liderului palestinian, în urma exhumării, pentru a stabili dacă a murit de bătrânețe, de boală sau prin otrăvire, după cum indicat dr. Abdallah al-Bachir, șeful echipei de medici din cadrul Comisiei de anchetă.

C.A.