14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 16:13

EXLCUSIV. Dovada că Kovesi a mințit grosolan la Bruxelles. Câte cereri de acordare a gradului pentru Parchetul General a respins CSM. DOCUMENT

spot_img

Laura Codruța Kovesi a declarat, la audierea de marți, din Comisia LIBE, că a fost primul procuror pentru care CSM a respins cererea de acordare de grad profesional corespunzător Parchetului General. A fost una dintre minciunile spuse în cadrul interviului, iar Sursa Zilei vă prezintă situația ultimilor șase ani în care au fost respinse cereri asemănătoare.

Potrivit unui răspuns oferit, miercuri, site-ului Sursa Zilei de Consiliul Superior al Magistraturii, în ultimii șase ani, au fost respinse 27 de solicitări. Dintre cele 31 de cereri, 5 au fost formulate de procurori care au ocupat funcții de conducere, și doar una a fost respinsă, în 2018, respectiv a Laurei Codruța Kovesi.

Fosta șefă a DNA a declarat, marți, că nu este la curent cu ce a decis CSM. „Ceilalți procurori adjuncți ai mei, de la DNA sau Parchetul General, care mi-au fost în subordine, au primit gradul profesional de procruror de rang înalt. Sunt primul procuror căruia CSM nu îi acordă acest grad”, a spus Kovesi.

Solicitare_CSM_Kovesi_grad

CITIȚI AICI RĂSPUNSUL CSM

Raluca Dan