7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:11
No menu items!

Există ceva mai bun decât cafeaua? Ce să bei dimineața ca să ai energie toată ziua

spot_img

ceai verde

În locul cafelei de dimineață, nutriționiștii îți recomandă altceva, și anume ceiaul verde, care conține teină, un fel de cofeina mai slabă, care îți stimulează capacitatea de concentrare și memoria.

Un nou studiu confirmă că ceaiul verde este cea mai bună alegere pentru micul dejun, deoarece reglează sistemul digestiv, conține oligoelemente (fosfor, mangan, potasiu), vitaminele A, B, C, K , iar în combinație cu gheața și lămâia poate fi un ice tea veritabil.

 Ceaiul verde are și alte beneficii, în special cognitive – este plin de polifenoli, substanțe chimice care accelerează circulația sanguină, îmbunătățește activitatea cerebrală și îi dă organismului o rezistență mai mare în fața stresului.

În plus, ceaiul verde are și alte proprietăți pentru care este recomandat de nutriționiști:

  • Stimulează arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului. Consumat regulat, ceaiul verde arde grăsimile, gratie ingredientului său activ, o catehină numită EGCG. Se pare că atacă în special grăsimea abdominală, după cum a demonstrat un studiu realizat la Universitatea Tufts
  • Spre deosebire de cafea, ajută la scăderea tensiunii arteriale
  • Te protejează împotriva diabetului și a hepatitei
  • Înlătură respirația urât mirositoare deoarece distruge bacteriile orale care o cauzează
  • Îți întărește sistemul imunitar și te protejează împotriva răcelii
  • Protejează pielea si previne ridurile. EGCG pare să fie de 200 de ori mai activă decât Vitamina E în distrugerea radicalilor liberi.

C.A.