6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:23
No menu items!

EximBank finanțează Alro Slatina cu aproximativ 50 de milioane de euro

spot_img

alro-slatina

EximBank a încheiat acorduri financiare în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală și de Est, pentru finanțarea activității curente și pentru emiterea de scrisori de garanție bancară și acreditive pentru contractele încheiate de companie.

“Structurarea acestei facilități complexe pentru una dintre cele mai mari companii exportatoare din România demonstrează că avem o strategie flexibilă care ne permite să furnizăm segmentului corporate soluții financiare competitive, adecvate profilului fiecărui partener. Acordul financiar în valoare de circa 50 de milioane de euro a fost încheiat la finele anului trecut și are o valabilitate de 24 de luni, dar credem că aceasta reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), Alro a investit constant sursele generate de activitatea curentă în retehnologizare continuă, pentru creșterea eficienței producției, a calității și pentru consolidarea poziției sale pe piețele internaționale. Compania și-a propus să continue strategia de creștere a producției de produse procesate cu valoare adăugată mare. Recent, Alro a finalizat o investiție de aproximativ 44 de milioane de lei pentru creșterea competitivității, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.

“Industria în care activăm este direct și permanent influențată de factori interni sau externi pe care nu îi putem controla”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro. “De aceea, trebuie să investim continuu pentru a putea face față provocărilor care apar. Am implementat noi soluții de reducere a costurilor și ne-am axat pe creșterea vânzărilor pentru produsele cu valoare adăugată mare, pentru a ne menține competitivitatea. Dorim să continuăm strategia noastră pe termen lung, iar EximBank ne-a oferit soluțiile financiare optime pentru dezvoltarea sustenabilă a companiei”, a mai spus oficialul Alro.

Marian Năstase a adăugat că, dincolo de segmentul financiar, colaborarea cu EximBank va fi extinsă prin implicarea în proiectul înființării Asociației Române a Exportatorilor (AREX) în calitate de membru fondator.

EximBank a demarat procesul de înființare a Asociației Române a Exportatorilor – AREX, proiect care își propune să contribuie la promovarea companiilor românești ce derulează tranzacții comerciale internaționale și la consolidarea prezenței românești pe piețe externe. Procedurile de înființare a AREX sunt în derulare, Asociația urmând să-și înceapă efectiv activitatea din această primăvară.

Cosmina Croitoru