32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:46
No menu items!

Exerciții militare la granița României cu Ucraina. Mai multe vehicule și aparatură, amplasate pe un câmp din județul Botoșani

spot_img

Trupe militare româneşti au fost plasate la graniţa cu Ucraina. Mai multe vehicule şi aparatură militară au fost aduse pe un câmp al comunei Suharău, din judeţul Botoşani.

Primarul spune că astfel de tabere militare au mai existat în localitate. Sătenii nu par speriaţi de pericolul apropierii de frontiera cu ţara ameninţată de o posibilă invazie a Rusiei, potrivit Antena 3.

Militarii care au ajuns la Botoşani fac parte dintr-o subunitate a Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere. În tabăra militară a apărut şi un radar de tip TPS-77. La exerciţiu se instruiesc 20 de militari. Primarul a dat toate aprobările amplasării taberei, dar spune că nu ştie cât timp vor rămâne militarii în comună.

De asemenea, un elicopter al armatei americane a aterizat în apropierea Vămii Siret, iar la spitalul județean au fost reprezentați ai Ambasadei Marii Britanii la București. Vizită neoficială a acestora a avut ca scop culegerea de informaţii cu privire la capacitatea ATI a spitalului. Conform unor surse locale, o delegație a ambasadei Israelului este aşteptată pentru o vizită similară.

Exercițiu NATO în Bacău. Scenariu cu elicoptere IAR 330 Socat și echipamente de bruiaj de la sol

Cel mai mare exercițiu de război se desfășoară zilele acestea în Bacău. Sunt simulate diverse scenarii de conflict, ce implică folosirea electronicii de ultimă generaţie, relatează TVR.

Ramstein Guard se numește exercițiul NATO de război electronic, fiind implicate elicoptere IAR 330 Socat și echipamente de bruiaj de la sol.

La exercițiu participă piloţi şi tehnicieni de aviaţie ai Bazei 71 Câmpia Turzii și de la Baza 95 din Bacău.

„Acest exercițiu ne-a oferit prilejul de a ne dovedi interoperabilitatea, faptul că suntem o echipă. Chiar dacă suntem în baze diferite, avem aceleași tactici, proceduri, tehnici”, a declarat comandantul Bazei 95 Aeriene Bacău, Leonard Baraboi.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO:Captura Antena 3